Diş sıkma; uyku esnasında güçlü çene hareketleriyle kendisini gösteren ve kaslara ciddi oranda zarar veren alışkanlık olarak açıklanır. Stres ve birtakım dişeti problemleri diş sıkmanın görülmesine neden oluyor.
Diş Sıkma Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Diş sıkma tedavisi için harcanacak süre tedavi yöntemine ve tedaviden alınan tepkiye bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Ağız koruyucu ve sprint kullanımına bağlı olarak tedavi süresi 3 ay olarak planlanır. Ancak 3 aylık süre kişinin durumuna göre artabilir. Eğer kişi tedavi süresine önem verirse ya da stres seviyesini kontrol etmeyi başarabilirse tedavi süresini azaltabilir. Diş sıkma tedavisi adı altında diş sıkma botoksu ya da DentalBotoks olarak adlandırılan uygulamalar da gerçekleştirilir. Bu uygulamalar düzenli tekrarlanabiliyor. Düzenli tekrara bağlı olarak diş sıkma problemi ortadan kaldırılabiliyor.Diş Sıkma Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Bruksizm olarak adlandırılan diş sıkma, toplum içerisinde pek çok kişide görülür. Toplum içerisinde pek çok kişide görüldüğü için bu tedavinin uygulama alanı oldukça geniştir. Dış sıkma tedavisi uygulanacak kişilere ilk olarak detaylı muayene gerçekleştirilir. Detaylı muayenede diş sıkmaya neden olan sorunun kökeni bulunmaya çalışılır. Gerek görülmesi halinde hastalar psikiyatri servisine yönlendirilebilir. Diş sıkma tedavisinin uygulandığı kişiler:- Agresif, rekabetçi ve yoğun iş temposuna sahip olan bireyler
- Sebepsiz şekilde kulak, boyun ve çene ağrısı yaşayan bireyler
- Diş ve çene deformasyonuna sahip olanlar
- Çiğneme sırasında ağrı hissi yaşayan bireyler
- Ağzını açıp kaparken zorluk yaşayanlar