Pzrts - Cmrts 09:00 - 20:30
Başakşehir - İstanbul
+90 533 599 27 43

Diş Köprüsü

Diş Köprüsü

Diş köprüsü özellikle alt damakta bulunan diş eksikliklerinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yaşanan diş kaybı sonrasında oluşan diş eksikliğinin yanlardaki dişlerden destek alınarak giderildiği bu yöntem implant yöntemine göre çok daha kısa sürede ve daha acısız gerçekleştirilmektedir. Altın, seramik, porselen, alaşım olmak üzere 4 farklı malzemeden diş köprü tedavisi yapılabilmektedir. Köprünün diş tedavisi için çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Kişiler diş kayıplarından dolayı yemede zorluk yaşayabilmektedir. Özellikle sağlık sebebi ile küçük yaşlarda meydana gelen diş kayıpları neticesinde gelişime oldukça zararlı bir etkisi bulunabilmektedir. Konuşmada zorluklara da sebep olmakla birlikte köprü tedavisi ile birlikte mevcut ve olası rahatsızlıkların önüne geçilmektedir.

İnsan vücudunda rahatsız olması durumunda en çok ağrıya sebep olabilen dişler aynı zamanda beslenme konusunda büyük rol oynamaktadır. Diğer bir yandan eksik diş özgüven kaybına ve daha birçok psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Diş köprü uygulaması yeme içme başta olmak üzere mükemmel bir gülüşe sahip olmanıza varana kadar birçok konudaki gereksiniminizi uzun yıllar karşılayabilmektedir.

Diş Köprüsü Nasıl Yapılır

Her bireyin kemik yapısı, diş yapısı ve eksik olan diş durumu birbirinden farklı olabilmektedir. Bireylerin de çeşitli sebeplerden dolayı gerek malzeme seçimi gerekse tedavi seçimi değişebilmektedir. Diş köprüsü öncesinde diş hekimi tarafından detaylı bir muayenenin yapılması sağlanmaktadır. Bu muayeneye ek olarak diş röntgeni çekilmektedir. Eksik dişlere ve hastanın çene yapısına göre tedavi planlaması yapılarak işleme başlanır.

Köprü diş tedavisi gerçekleştirilirken diş kaybı olan bölgeye uygulanacak dişlerin sağlam bir şekilde tutulması için boş olan dişin sağında ve solunda sağlam dişlere törpüleme uygulaması yapılır. Çenenin ve dişlerin ölçüsüne göre özel hazırlanmış olan protez diş sağlam dişlere sabitlenerek yerine oturtulur. Köprü diş tedavisi böylelikle tamamlanır ve tekrardan hasta muayene edilerek dişin rahatsızlık verip vermedi kontrol edilir. Diş etine veya damağa batma, aşırı baskı uygulaması ve benzeri problemler yaşanması durumunda köprü diş çıkartılarak revize edilir.

Diş Köprüsü Fiyatları

Diş köprüsü uygulamalarında farklı teknik uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar:

  • Geleneksel diş köprüsü
  • Konsol diş köprüsü
  • Maryland diş köprüsü
  • İmplant destekli diş köprüsü

Çene yapısı, ağız içerisindeki dişlerin durumu eksik dişin konumu gibi durumlar yöntemin seçilmesinde etkendir. Seçilen diş köprüsü tedavi yöntemine göre fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Tedavi uygulanacak bölgenin özellikleri fiyat üzerinde oldukça belirleyicidir. İşlemin uygulanacak kısmı için gerekli tedavinin büyüklüğü değişebilmektedir. Malzeme seçimi hastanın ihtiyacına göre farklı gereklilikler arz edebilir. Bu nedenle verilen fiyatlar değişmektedir.

Hastanın tedavi sonrası gerekli bakımları yapması ile birlikte uygulamanın ömrü uzatılmaktadır. Bu sebeple diş hekiminin tavsiyelerine uymak büyük önem arz etmektedir. Bazı yöntemler diğerlerine göre daha az dayanıklılığa sahip olabilir. Bu nedenle de uygulanan yönteme uygun bazı önlemler almak faydalı olmaktadır. İşlemden hemen sonra birkaç saat boyunca sıcak veya çok soğuk içecekler içilmesi tavsiye edilmemektedir. Ek olarak çok sert yemiş veya yiyecekler de bu süre zarfında tavsiye edilmemektedir.

Diş Köprüsü Tedavisi

Geleneksel veya farklı stillerde yapılan köprü tedavisi sayesinde diş kayıplarını başarıyla önüne geçilmektedir. Geleneksel köprüler hasar görmüş olan dişin etrafındaki dişlerin törpülenmesi yoluyla yapılmaktadır. Bu sayede yapılan köprüye ayaklar oluşturulmaktadır. Bu sayede diş protezi yerleştirilerek sağlam bir şekilde kullanılmaktadır. Uygulamalardan bir diğeri Maryland olarak karşımıza çıkmaktadır. Köprü bu işlem sırasında tedavinin uygulanacağı kısmın yanındaki dişlere yapıştırılması şeklinde gerçekleştirilir. Diş boşluğu burada doldurulurken yandaki dişlerin arkasına yapıştırma yoluyla köprü kurularak yapılır. Bu sayede etrafındaki dişler törpülenmeden işlem gerçekleştirilir. Sağlıklı dişler bu durumda herhangi bir zarara uğramamış olur. Fakat dayanıklılık açısından diğer alternatiflerin gerisinde kalabilmektedir.

Diş köprüsü tedavisi için en çok tercih edilen uygulamalardan birisi implant destekli tedavidir. Köprü yapılacak olan hastada fazla diş kaybı olduğu takdirde tercih edilmektedir. Sağlam dişlere herhangi bir törpüleme işlemi uygulanmadan gerçekleştirilmektedir. Bu sayede sağlıklı dişlerin mevcut formu korunmaktadır. Bu açıdan Maryland köprü tedavisine benzerlik göstermektedir. Fakat çene kemiği bu işlem için çok önemlidir. Uygulama kemik kısmına köprünün vidalanması şeklinde yapılmaktadır. Bu sayede eksik olan dişlerin yeri doldurularak istenen işlem gerçekleştirilmektedir.