Pzrts - Cmrts 09:00 - 20:30
Başakşehir - İstanbul
+90 533 599 27 43

Lamine Diş Kaplama

Lamine Diş Kaplama

Lamine diş kaplama diş üzerinde en az törpüleme ile yapılan ve daha sonrasında kaplamanın yerleştirilmiş olduğu bir estetik işlemidir. Sağlam diş üzerinde yapılan bu işlem ince bir tabaka halinde yapılmaktadır. Diğer bir adı ile de yaprak kaplama olarak geçmektedir. Diş üzerinde ufak ve derin törpüleme işlemleri yapılmamasından dolayı dişleri koruyan ve diğer kaplama türlerine göre en sağlıklı protezlerden biri olma özelliği göstermektedir.

Lamine Diş Kaplama Kimlere Yapılır?

Lamine diş kaplama her ne kadar ince bir tabaka halinde yapılıp dişe zarar vermeyen bir uygulama gibi gözükse de yapılacak olan kişinin belli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu yüzden de belli durumlarda bu işlemin yapılması mümkün olmamaktadır. Lamine diş kaplamanın yapılabilecek olan kişileri ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ön dişlerde herhangi bir çarpıklık veya şekil bozukluğu olması durumunda kişilerin estetik bir görüntüye ulaşmak istemesinde tercih edilen bir yöntemdir.
  • Dışarıdan alınan bir darbe sonucunda dişlerde kırılma gibi bir sorun ile karşı karşıya kalınmasında dişin uzman bir diş hekimi tarafından onarılarak, kırılmadan önceki doğal görüntüsüne kavuşulması sağlanmaktadır.
  • Dişlere hiçbir beyazlatma işlemi yapmamış olan kişilerin ve diğer nedenlere bağlı olarak koyu renk dişlere sahip olan kişilerde uygulanmaktadır.
  • Güzel ve beyaz bir gülüşe sahip olmak isteyen kişilere uygulanmaktadır.
  • Çürümüş olan ön dişlerde ki çürüklüğün temizlenerek eski sağlıklı görüntünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
  • Diş teli tedavisini kabul etmeyen ancak düzgün görüntünün oluşmasını isteyen kişilerin ayrıklığını estetik anlamda düzeltmek isteyen kişiler için kullanılmaktadır.
  • Dişlere en az zararı verecek ancak şeklini de istenilen estetik görüntüye ulaşmalarını sağlayacak hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen bir kaplama çeşidi olmaktadır.

Lamine Diş Kaplama Tedavisi Süreci

Lamine diş kaplama işlemi esnasında törpüleme yapılırken birçok kişinin aklına acı veya ağrı duyulacağı düşünülmektedir. Ancak böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması oldukça düşük bir ihtimaldir. Çünkü törpüleme işlemi yapılmadan önce kişiye lokal olarak anestezi verilerek herhangi bir acı veya ağrı duyması engellenmektedir.

Kaplamanın yapılacağı dişlerin durumuna göre tedavi süreci değişiklik göstermektedir. Ancak çok sağlıksız bir dişe sahip olunmadığı sürece 3 seanslık bir sürede kaplama işlemi tamamlanarak estetik bir görüntüye ulaşmak mümkün hale gelmektedir.

Lamine diş kaplama yapım aşamaları ise sırasıyla şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • İlk olarak hasta ile konuşularak nasıl bir estetik diş yapısı istenildiği öğrenilmektedir. Buna uygun bir modelleme yapılır ve buna uygun şekilde muayeneler ve kontroller tamamlanır.
  • İkinci seansta hastaya lokal anestezi verilerek acı durumunun en aza indirilmesi sağlanır. Uyuşma tam olarak gerçekleşmesi ile birlikte de dişlerin törpülenme işlemi uygulanır.
  • Törpülemenin tamamlanması ile birlikte dişlerin ölçüleri alınır.
  • Ölçü alınma işleminin tamamlanması ile birlikte ikinci işlem için kişinin durumuna göre 1 haftalık bir süreç ortaya çıkmaktadır. Bu 1 haftalık dönemde ise hassasiyet ile karşı karşıya kalmak oldukça doğal olmaktadır.
  • Dişler ve kalıpların hazır olması ile birlikte hastada bir prova işlemi gerçekleştirilmektedir. Böylelikle kaplama renginin tam olarak doğru seçilip seçilmediği ortaya çıkmaktadır.
  • Kaplama renginin hem hasta hem de hekim tarafından onaylandıktan sonra yaklaşık 2 saat sürecek olan kaplama işlemine başlanır. İşlem tamamlandıktan sonra ise belli aralıklar ile kontrol yapılarak tedavi süreci tamamlanmış olunur.

Lamine Diş Kaplamanın Avantajları ve Dezavantajları

Lamine diş kaplama diş üzerinde ince bir törpüleme işlemi yapılmasından dolayı dişin kendi yapısına büyük bir zarar vermemektedir. Bundan dolayı da son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir. Diğer avantaj ve dezavantajları ise şunlardan oluşmaktadır:

  • Tedavi süreci oldukça kısa bir zamanda tamamlanmaktadır. Böylelikle hastalar hızlı bir şekilde sosyal hayatına geri dönüş yapabilmektedir.
  • Kolay bir şekilde aşınma özelliği göstermemektedir.
  • Renk değişimine kolay bir şekilde uğramamaktadır.
  • Lamine diş kaplama herhangi bir özel bakım uygulaması gerektirmemektedir. Günlük olarak yapılacak rutin bakımlar yeterli olmaktadır. Böylelikle uzun süreli kullanıma olanak vermektedir.
  • Dişte büyük bir törpüleme işlemi yapılmamasından dolayı hem renk açısından hem de estetik görünüm açısından doğal bir görüntüye sahip olunmaktadır.
  • Çok sert besinlerin tüketilmemesi veya dişle kırılmaması gerekmektedir. Çünkü lamine kaplamalarının bu sertlikten zarar görebilme ihtimali yüksektir. Hatta kırılma şansı da bulunmaktadır.
  • Tedavi süresi boyunca ve tedaviden kısa bir süre sonra sıcak ve soğuk tüketimi esnasında hassasiyet ile karşılaşmak mümkün olmaktadır.