Pzrts - Cmrts 09:00 - 20:30
Başakşehir - İstanbul
+90 533 599 27 43

Diş Teli Tedavisi

dis teli tedavisi

Diş Teli Tedavisi

Günlük yaşantımızda; birbirinden değişik sağlık sorunları ile karşılaşabilmekteyiz. Bu sağlık sorunlarından birisi de ağız veya diş hastalıkları olabiliyor. Önem vermediğimiz veya düzenli olarak bakımını sağlamadığımız dişlerimiz, bizlere sandığımızdan daha büyük yaralar açabiliyor. Bunun önüne geçmek için; düzenli beslenmeli ve ağız / diş bakımlarını da düzenli aralıklarla yapmalıyız. Diş tedavilerinde kullanılan birçok yöntem bulunur. Bu yöntemlerden bazıları; dişleri kurtarmak, ağız içindeki çürüyen bölgelerin revizesini sağlamak veya dişlerin sağlıklı bir görünüme ulaşmasını sağlamaktır. Diş hastalıkları alanında gelişen tedavi yöntemlerinin en önemlilerinden biri de diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisi; normalde olması gereken diş düzeninde farklı olarak yerleşim sağlayan dişlerin cerrahi tel yardımı ile düzeltilmesi işlemidir.

Diş Teli Tedavi Aşamaları

Diş teli tedavisi, uzun senelerdir uygulanmakta olan, uzman hekimlerce kanıtlanmış, oldukça güvenilir bir tedavi yöntemidir. Her tedavide olduğu gibi, bu cerrahi müdahalede de belirli aşamalar uygulanmaktadır. Öncelikle kişi; tedavi öncesinde belirli muayenelerden geçirilir. Alınan tomografi doğrultusunda ölçüler belirlenir ve kişiye en uygun olan planlama oluşturulur. Yapılan ölçülerde; alt çene genişliği, iskeletsel bozukluklar ve çene yapı uyumsuzluğu gibi ortodontik problemlere mutlaka bakılmalıdır. Diş teli tedavisi, birkaç aşamadan meydana gelmektedir. Öncelikle, prosedüre bağlı olarak gereken tetkik ve muayeneler yapılır. Sonrasında muayene için hazırlık aşamasına geçilir. Bu aşamada yapılacak cerrahi müdahale için uygun ortam sağlanır. Bu ortam içerisinde de, en çok dikkat edilmesi gereken konu hijyendir. Ağız ve diş bakımı kusursuz bir şekilde yapıldığında, hazırlık aşaması tamamlanmış olur.

Diş Teli Tedavisinin Avantajları

Kişinin ergenlik dönemi; ağız ve çene bölgesinde en çok değişiklik oluşan dönemdir. Bu dönemde yapılan diş teli tedavisinde, uzman hekim hastanın yüz gelişimini ve görünümünü olumlu yönde etkileyebilmektedir. Hatların ve yüz / elmacık kemiklerinin gelişimi ve olgunlaşması tamamlandıktan sonra, kemik bozukluklarının onarılması genel olarak ekstra bir cerrahi müdahale gerektirebilir. Diş teli tedavisi; hastanın görünümünü iyileştirdiği için öz güveni de artırdığı, bilim insanları tarafından gözlemlenmiştir. Diş teli tedavisinde dişler; olması gereken hizasına sokularak, aynı zamanda ağız sağlığının da iyileştirilmesi amaçlanır. Bu sebeple ileride olası diş çürümeleri, diş eti rahatsızlıkları ve hatta diş kayıpları bile önlenebilir. Diğer avantajları arasında; besinleri daha rahat çiğneme, çiğneme esnasında daha az diş aşınmaları, bazı çene ve yüz ağrılarının giderilmesi de bulunur.

Diş Teli Tedavisi Hangi Durumlarda Gerekiyor?

  • Ağız / çene bozukluklarının tek başına tedavi edilemediği zamanlarda,
  • Kişinin çiğneme fonksiyonlarının düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için,
  • Uygulanan cerrahi müdahalenin, daha uzun süre verimliliğinin sağlanması için,
  • Ağız, çene kemiğini doğru konuma getirerek, ortodonti tedavisinin aşamalarının daha doğru ilerlemesini sağlamak amacı ile,
  • Olduğundan daha estetik bir gülüş elde etmek amacı ile,
  • Uyku apnesi (tıkayıcı) gibi nefes alma verme sorunlarını gidermek ve hastanın verimli nefes alışverişini sağlamak amacı ile,
  • Eğer var ise, konuşma bozukluğunu ortadan kaldırmak amacı ile,
  • Çene veya ağızdan geçirilmiş bir operasyon sonucu olası çene kemiği yamukluğu gibi problemlerin giderilmesi amacı ile,

Ağız içerisindeki sıralı dişlerin pozisyonlarındaki farklılık yüzünden, ağız içi bakımının gerektiği kadar yapılamadığı durumlarda diş teli tedavisine ihtiyaç duyulur ve hastanın sorunları ortadan kaldırılmaya çalışılır.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavisi; istenilen sonuca ulaşılana kadar devam etmektedir. Genellikle bir ile dört sene arası sürebilir iken bazı durumlarda da ortalama iki senede biter. Bazı kişiler; biyolojik yapıları yüzünden, tedaviye diğerlerinden daha hızlı veya daha geç cevap verebilmektedir. Bunun yanı sıra, önleyici ve erken tedavi olmak üzere, bu iki tür tedavi sadece bir kaç ay sürebilir. Sabit aparey ve stabil apareyler, tedavi sürecinde periyodik olarak uygulanmaktadır. Tedavi uzama veya kısalma süresini etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ağız içerisinde oluşan sağlık probleminin şiddeti ve ciddiyeti
  • Çene ve yüz yapılarının büyümesi / genişlemesi
  • Diş etleri, dişler ve bu uzuvları destekleyen çene kemiğinin genel sağlığı
  • Hastanın, yapılacak tedaviye uygunluğu
  • Yapılan tetkik sonuçları
  • Hastanın tedaviye verdiği yanıtlar
  • Tedavi süresince, kişideki diğer rahatsızlıklarının (şeker hastalığı, tansiyon vs.) oluşturabileceği problemler gibi birçok sebep sıralayabiliriz.

Sizler de firmamızın uzman hekimleri ile diş teli tedavisini deneyimleyebilir, sağlıklı gülüşlere sahip olabilirsiniz.