Pzrts - Cmrts 09:00 - 20:30
Başakşehir - İstanbul
+90 533 599 27 43

Diş Eti İltihabı – Gingivitis

Dis Eti Iltihabi – Gingivitis

Diş Eti İltihabı – Gingivitis

Diş eti iltihabı / gingivitis diş etinde oluşan iltihap bireyler için çok rahatsız edici ve istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Dişlerde oluşan iltihap diş düşmesine, diş kaybına yol açabilmektedir. Diş kaybında oluşan diş boşluğu bireyleri estetik açıdan rahatsız hissettirmektedir. Bununla birlikte diş boşluğunun oluşturduğu diş diziliminde bozulmalar çenenin yapısına ve ağızın açılıp kapanmasını zorlaştırmaktadır. Diş etinde oluşan iltihabın ağızda oluşturduğu koku son derece rahatsız edicidir. Bu koku sadece bireyin çevresi tarafından değil birey tarafından da hissedilmektedir. Dişlerinizde oluşan iltihabı tespit edebilmek için çeşitli semptomlar vardır. Dişlerinizde oluşan iltihabın diğer bir adı gingivitis’dir. İltihap oluşumuna başlı ateşiniz çıkabilir, halsizlik oluşabilir ve iltihabın oluştuğu dişte yoğun bir ağrı hissedebilirsiniz.

Ağız ve diş sağlığı sorunları arasında en yaygın olarak görülen sorun diş iltihabıdır. Ağız içerisinde biriken bakteri sonucu iltihap oluşmaktadır. Diş eti iltihabı / gingivitis tedavi ise için erken teşhis çok önemlidir. Sağlıklı bir dişi görüntüsünden anlayabilirsiniz. Soluk pembe bir görüntü ve sıkı sert yapısı olan dişler diş hekimleri tarafından sağlıklı olarak kabul edilmektedir. Dişlerinizde bir sorun olup olmadığını anlayabilmek için bu belirtilere bakabilirsiniz. İltihap oluşumunun belirtileri ilk başta çok başta belli olmayabilir ama çok hızlı bir şekilde ilerleyebilmektedir. Eğer şişmiş ya da kabarık diş etleriniz varsa ve diş etleriniz parlak bir kırmızı rengindeyse dişlerinizde iltihap oluşmuş olabilir. Günlük ağız ve diş sağlığı bakım rutininizi uygularken diş fırçalarken ve diş ipi kullanırken kanamalar olabilir. Bu bakterilerin oluşumunu daha fazla hızlandırabilir. Ağızda oluşan diş kokusu çok ağır ve rahatsız edicidir. Dişinizi bu durumda çektirmek mümkün olmayacaktır. Öncelikle dişlerinizde oluşan iltihaba yönelik tedavi yapılmalıdır. İltihap kurutulduktan sonra diş çekimi yapılabilir.

Diş Eti İltihabı / Gingivitis Tedavisi

Diş etinizde oluşan iltihap eğer tedavi edilmezse çok kötü sonuçlar doğurabilir. Bu istenmeyen ve kötü sonuçlardan biri diş kaybıdır. Görüntü açısından rahatsızlık veren diş kaybı aynı zamanda hem konuşurken hem yemek yerken sıkıntı oluşturmaktadır. Diş eti iltihabı / gingivitis diş hekimi tarafından muayene edilmezse tekrar oluşabilmektedir. Bazı bireyler diş iltihabını kurutucu ilaçlar kullandıktan sonra tedaviye devam etmemektedirler. Rahatsızlık geçtikten sonra bireylerde tedaviye devam etme konusunda isteksizlik oluşmaktadır. Tedaviye devam edilmediği zaman dişlerinizde iltihap tekrarlayabilmektedir. Bundan dolayı rahatsızlık hissetmeseniz de tedaviyi tamamlamanız gerekmektedir. Eğer iltihap tamamen kurutulmadan diş çekimi yapılırsa bakteriler kan dolaşımına diş etinde oluşan boşluktan karışabileceği ve diğer organları etkileyebileceğini uzmanlar söylemektedir.

Diş Eti İltihabı / Gingivitis Tedavisinde Süreç Nasıl İşler?

Dişlerinizde iltihap oluştuysa tedavi olmak için çok beklememelisiniz. Diş hekiminize bu konuda danışmalısınız. Diş hekiminizin uygulayacağı tedavi size özel olacaktır. Çünkü her rahatsızlığın altında yatan sorun farklılık göstermektedir. Daha iyi bir tedavi için erken teşhis çok önemlidir. Diş eti iltihabı / gingivitis tedavi uygulaması dişlerinde iltihap olan bireylere uygulanmaktadır. Genellikle ilk olarak hastalara antibiyotik verilmektedir. Antibiyotik tedavisinden sonra iltihabın kuruyup kurumadığı belirlenir. Eğer iltihap kuruduysa profesyonel diş temizliği yapılmaktadır. Diş temizliği sonrasında tedavi süreci tamamlanmadıysa diş hekiminin kararı ile ameliyat edilmektedir. Bu işlemlerin her biri için bu alanda uzman bir diş hekimi olmalıdır. Tabi ki en iyi tedavi yöntemi en baştan önlemini almaktır.

Diş Eti İltihabı / Gingivitis Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve diş sağlığına her türlü rahatsızlığın önüne geçmek için dikkat etmeniz gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığı bakımı için yapmanız gereken birkaç uygulama vardır. Günde en az iki kere dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyiniz. Günlük rutininize eklememeniz gereken uygulamalardan biri diş ipi kullanımıdır. Toplumumuzda diş ipi kullanımı çok yaygın değildir fakat yaygın olması gereken bir bakım uygulamasıdır. Diş eti iltihabı / gingivitis dişlerinizde böyle bir sorun olduğunu düşünüyorsanız diş doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz. İhmal ettiğiniz zaman yukarıda bahsettiğimiz gibi çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Size uygun tedavi yöntemi için diş hekiminize başvurabilirsiniz. Size uygun tedavi yöntemi ile daha hızlı iyileşebilirsiniz. Tedavi süreci boyunca ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmeyiniz. Daha detaylı bilgi için bizi arayabilir veya kliniğimize gelebilirsiniz.