Pzrts - Cmrts 09:00 - 20:30
Başakşehir - İstanbul
+90 533 599 27 43

20’lik Diş Çekimi

20lik Dis Cekimi

20’lik Diş Çekimi

20lik diş çekimi operasyonu yirmili yaşları geçen bireylerin yaşadığı bir durumdur. Diş çıkarma işlemi 12 yaşına kadar bitmektedir. Fakat çene yapımızın evrim sürecinde farklı gelişmesinden dolayı 20lik yetişkinlik döneminde çıkmaya başlamaktadır. Yetişkinlik döneminde çıkan dişler çene yapısına uyum sağlayamadığı için apse oluşumu yapabilir. Apse oluşumu nedeniyle oluşan ağrı bireyleri diş çekimine mecbur bırakmaktadır. Sadece sebep olduğu ağrılar nedeniyle değil aynı zamanda çene yapısını bozmaktadır. Bu nedenden dolayı diş hekimleri 20lik dii için çekim önermektedir. Çekilmediği durumda iltihap oluşumu başlayabilir ve sağlık açısından ciddi sorunlar teşkil edebilir. Fakat bazı bireylerin çene yapısı uyumlu olabilir. Bu yüzden 20lik dişin çekilmesine gerek kalmayabilir.

20Lik Diş Çekiminin Önemi

Dişlerinizde ve diş etlerinizde ağrı hissediyorsanız 20lik diş çekimi yaptırmayı düşünebilirsiniz. Bu ağrıları aynı zamanda çenenizde ve kulağınızda da hissedebilirsiniz. 20lik diş, lenf bezlerinde şişliklerde oluşturabilir. Eğer çekilmezse derinin altında kalan diş, iltihap oluşturmaya başlar ve hem ağrı hem de ağız içinde kötü kokuya neden olur. Genellikle 17 – 25 yaş arasında çıkmaya başlayan 20lik diş bireylerin günlük işlevselliklerini etkileyecek düzeydedir. Bu dişler genellikle gömülü olarak kaldığından dolayı diş hekimleri röntgen çekerek dişin durumu hakkında bilgi edinirler. Dişin konumuna göre tedavi planı oluştururlar. Bazı bireyler 20lik dişlerden hiç rahatsızlık duymaz. Aradaki bu fark çene yapısından kaynaklanmaktadır. Diş için yeterli alan olduğu zaman ağrı ya da benzeri rahatsızlıklar oluşmamaktadır.

Cerrahi Bir İşlem ile 20Lik Diş Çekimi

20lik dişler çekilmeği zaman iltihap oluşumunu destekleyebilir buna bağlı olarak ağız içinde kötü kokuya ve çürüklere neden olabilir. Aynı zamanda diğer dişleri sıkıştırarak diş dizilimini bozabilir ve komşu dişlerin minelerine ve kök kısımlarına hasar bırakabilir. Bu bahsedilen sorunlar 20lik dişin gömülü ya da yarı gömülü olmasıyla oluşmaktadır. 20lik diş çekimi sadece dişin böyle sorunlar oluşturması durumunda çekilmektedir. Eğer sorunsuz bir şekilde geliyor, çürük riski taşımıyorsa diğer dişler gibi çıkmasına izin verilir ya da diğer dişler gibi çekilir. Fakat sorunlu olan dişler gömülü ya da yarı gömülü olanlardır. Bunların konumu röntgen aracılığı ile tespit edilir ve ona göre çekim yapılır. Bu operasyon cerrahi bir işlemdir.
Bu diş ameliyatının nasıl olacağını diş hekimleri röntgen sonucuna göre karar vermektedir. Bazı ameliyatlar zor ve uzun sürmektedir. Çünkü 20lik diş çene kemiğine kaynak yapmış olabilir ve bu durumda dişi kemikten ayırmak zor ve uzun sürebilir. Ama genellikle 20lik diş çekimi o kadar uzun sürmemektedir. Eğer iltihap oluşmuşsa öncelikle iltihabı kurutmaya yönelik ilaçlar verilmelidir çünkü iltihaplı bir şekilde diş çekimi olmamaktadır. İltihap kuruduktan sonra diş çekimi yapılacaktır. Çekim yapılacak bölge uyuşturulduktan sonra küçük bir kesik açılarak diş kolay bir şekilde çıkarılır. Bu işlem için cerrahi uzmana gitmelisiniz. İşlemden sonra uymanız gereken bazı kurallar olacaktır. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

20lik Diş Çekimi Operasyon Sonrası

Diş çekimi operasyonu sonrasında şişlik oluşabilir. Bu durumda endişelenmenize gerek yoktur. Şişlik oluşumu normaldir. Soğuk kompleks uygulayarak şişlik oluşumunu engelleyebilirsiniz. Bir süre sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekecektir. 20lik diş çekimi sonrasında taneli yiyecekler diş boşluğuna kaçıp o bölgede mikrop oluşabileceğinden dolayı taneli yiyecekleri yememelisiniz. Anestezi etkisi geçtikten sonra ağrı duymaya başlayabilirsiniz. Diş hekiminizin verdiği ağrı kesici ilaçları kullanarak bu ağrılardan kurtulabilirsiniz. Diş çekilen bölgeye herhangi bir cisim değdirmeyiniz ya da diliniz ile o bölgeyi tahriş etmeyiniz. Çünkü o bölgede mikrop oluşmasını desteklemiş olursunuz. Ayrıca 24 saat sonrasında sigara içmelisiniz. Sigara dumanı kesik atılan yerde enfeksiyona neden olabilir. Üzerinden bir gün geçtikten sonra kesik kapanacağından dolayı enfeksiyon oluşturmayacaktır.

Diş çekimi fiyatları yapılan operasyonların zorluk derecesine göre değişiklik göstermektedir. Bu fiyat aralığı diş hekiminin tecrübeli olup olmamasına göre de farklılık gösterebilir. 20lik diş çekimi cerrahi bir işlem olacağından dolayı normal diş çekimlerinden daha farklı ücretlendirilmektedir. Ayrıca gömülü diş çekimi ile yarı gömülü diş çekimi arasında da fiyat farkı olacaktır. Fiyat bilgisi ve diş çekimi hakkında tüm merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.